Kwaliteit, Research & Design

Research & development

Elcee is continu bezig om innovatieve werkwijzen in te zetten voor het ontwikkelen en verbeteren van nieuwe en bestaande producten van en voor onze afnemers. Het betreft hier niet alleen de functionaliteit van de producten, maar ook zaken als design en duurzaamheid worden in samenwerking met onze partners onder de loep genomen. Teneinde hier een juiste invulling aan te geven investeren wij in de nieuwste technologieën en apparatuur, zodat wij u de juiste ondersteuning kunnen bieden. Hierbij gaat het niet alleen om het ontwikkelen van nieuwe producten, maar tevens om het verbeteren van het huidige design en het toepassen van bestaande ontwerpen in nieuwe marktsegmenten.

Kwaliteitsafdeling

Wij werken uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige producten en leveranciers. Afhankelijk van de eisen van onze afnemers en onze ervaringen met bepaalde producten wordt in overleg met onze kwaliteitsafdeling en afnemers een controlesysteem bepaald per product. Voor deze controles beschikken wij over een goed geoutilleerde, geklimatiseerde meetkamer.

Kwaliteitscontrole en meetkamer

Onze giet- en smeedstukken in Azië geproduceerd. Controle op deze producten wordt zowel in Azië als in Europa uitgevoerd. In beide vestigingen worden de procedures gevolgd zoals in ons ISO 9001: 2008 handboek is beschreven. Onze meetinstrumenten worden jaarlijks gekalibreerd om de kwaliteit van de metingen te waarborgen. De belangrijkste meetmiddelen worden op deze pagina beschreven.

Spectro-analyseapparatuur

Voor het analyseren van de chemische samenstelling van metaal hebben wij de beschikking over twee apparaten, namelijk; een spectro-analyseapparaat welke zeer nauwkeurig de chemische samenstelling bepaalt, aan de hand van ontstane gassen, na het afvonken van het te testen materiaal. Tevens hebben wij de beschikking over een zogenaamd XRF-analyse apparaat welk, door middel van röntgenstralen, razendsnel de chemische samenstelling kan analyseren van bijvoorbeeld roestvast staal, maar ook van de meeste nonferro materialen, zoals aluminium en koperlegeringen.

Ruwheidmeetapparaat

Met dit apparaat kan de ruwheid gemeten worden van bewerkte en onbewerkte oppervlakken. Men kan het ruwheidprofiel instellen volgens het ruwheidprofiel R of primair profiel P. Tevens is het mogelijk analyses te doen volgens DIN 4776, MOTIF-R of MOTIF-T. Bij de berekeningen zijn de meest voorkomende normen in te stellen, waaronder de ISO.

3D meetmachine

Onze draagbare meetarm kan nauwkeurige metingen doen tot 0,005 mm en heeft een maximaal meetbereik van 1,2 meter. De software begeleidt onze medewerkers bij de te doorlopen stappen, zodat er geen afmeting kan worden overgeslagen. De meetresultaten worden in een duidelijk rapport vastgelegd.

Hardheidsmeters

Met onze 2 hardheidstesters kunnen wij de hardheid van metaal bepalen. Bij de hardheidsmeting volgens Brinell wordt een kogel in het te testen materiaal gedrukt. De diameter van de indrukking is een maat voor de hardheid van het materiaal. Bij de Rockwell test wordt “hardheid” geïnterpreteerd als “weerstand tegen plaatselijke penetratie”.

Overige meetmiddelen

Vanzelfsprekend beschikken wij over de klassieke meetmiddelen, zoals: pen- en ringkalibers, driepuntsgatschroefmaten, binnenmeters, hoogtemeters, laagdiktemeters, micrometers, verfhechtingtesters, gradenbogen, endoscopen en diverse andere meetmiddelen.