Coquille gieten

Coquille gieten

coquille gieten gietstuk coquille gieten gietstuk coquille gieten

Bij aluminium coquille gieten wordt er gebruik gemaakt van een matrijs, vervaardigd uit staal. Deze techniek wordt veelal gebruikt bij kleine tot middelgrote series, waarbij er met grote series (veelal en afhankelijk van het ontwerp) wordt overgestapt naar aluminium spuitgietwerk. Een groot voordeel van het coquille gietproces is dat er middels het gebruik van losse kernen, niet-lossende producten mogelijk zijn. Daarnaast zijn wanddikten vanaf 3 mm al mogelijk.

Het principe
Hieronder is het proces van coquille gieten schematisch weergegeven. Klik hier om de PDF van het proces te bekijken.

 

 

Eerst wordt er een stalen matrijs gemaakt, waarin de uiteindelijke productvorm is weggenomen (negatief). Deze wordt in een machine geplaatst die de matrijshelften op elkaar perst. Hierna wordt het vloeibare aluminium onder atmosferische luchtdruk in de matrijs gegoten. De matrijs blijft gesloten totdat het aluminium gestold is (dit duurt enkele minuten). Nadat het voldoende gestold is, opent men de matrijshelften en neemt men het gegoten deel eruit. Vervolgens worden de aangietingen en deelnaden van het deel weggeslepen en kan het product gecontroleerd en verder bewerkt worden.

Contact
Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan s.v.p. contact op met onze engineers voor de mogelijkheden.
Tel: +32 (0)14 – 44 37 80
E-mail: info@elcee.be